Ondra a câștigat un alt titlu mondial, în Japonia a stăpânit dificultăți la urcare

Ondra, în vârstă de douăzeci și șase de ani, a confirmat că dificultatea este marea sa disciplină, din care a câștigat a șaptea medalie mondială. El a terminat pe locul șase în finala de bouldering în urmă cu două zile în Japonia, câștigând astăzi cu un pas în fața lui Megos și Schubert. Clasamentul lor a fost decis de o poziție germană mai bună din semifinale. în 2014 și 2016.

„Este absolut incredibil. Sincer, nu am contat pe asta astăzi. Eram foarte obosit.Deși am încercat să mă prefac că nu m-am săturat după bouldering, am fost ”, a spus Ondra într-un interviu după final. “A fost dificil în principal în călătoriile de calificare, un pic mai ușor în semifinale, iar în finale am fost atât de împăcat încât a trebuit să pun totul în ea”, a adăugat el.

loc. El a urcat cu ușurință într-un arcade cheie și a rămas în așteptare care a fost atins de cei mai mari rivali ai săi.

“Am făcut câteva greșeli astăzi, în timp ce concurenții mei au făcut ceva mai mult și am fost foarte norocos în etapa finală crucială.Am reușit să fac un pas mai mult decât Alexander Megos și Jakob Schubert și datorită acestui fapt am devenit campion mondial ”, s-a bucurat Ondra.

“Când am căzut, mă așteptam să fie suficient pentru podium. Dar credeam că Alex va ajunge mai sus. Arăta incredibil de bine în calificări și în semifinale și a fost extrem de puternic în finală, deși a avut probleme majore în secțiunea de mijloc. Este de necrezut că atunci a reușit să ajungă atât de sus. Simt că am câștigat cu fericire pentru că Alex a făcut greșeala acolo ”, a adăugat campioana Cehă.

În urmă cu un an la Innsbruck, doar Schubert a învins-o pe Ondra. În acea perioadă au urcat la fel de sus, dar austriacul a beneficiat de un rezultat mai bun în semifinale.Astăzi, singurul pas al Ondra pe calea către summit a fost decizia. De la ea, vrea să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde are premiera alpinismului sportiv. La Hachioji, succesul său de aur după precedentele sale finale de bouldering i-a dat încredere. “Acesta este un moment foarte important, având în vedere zilele următoare, când se va decide să se califice la Jocurile Olimpice într-un format combinat”, a spus Ondra. A opta suedeză Hannes Puman doar din cauza unui rezultat calificativ mai slab. Martin Stráník a terminat pe locul 15.Iubea lui Ondra, Iva Vejmolová, a terminat douăzeci și cinci în semifinale. De asemenea, este a treia campioană mondială la această disciplină. Încă trebuie să apere titlul în combinație, Ondra va încerca să se bazeze pe argintul de anul trecut.