Barcelona, ​​un lider în dezavantaj

Barcelona nu a putut începe anul așa cum și-ar fi dorit. Oamenii lui Ernesto Valverde nu au reușit să apere distanța de două puncte față de Real Madrid cu care au închis 2019. Obiectivul a fost să mergem la Supercupa Spaniei cu liniștea de a avea o pernă de puncte în Liga, dar asta este istorie. . Acest campionat pare să fie interesant și disputat până în ultimele zile.

Fanii Barcelonei termină prima rundă ca campioni de iarnă. Cu toate acestea, senzațiile cu care încheie primul tur nu sunt cele mai bune. Barça este foarte departe de cea mai bună versiune a sa.Orice echipă pare capabilă să-l rănească, așa cum a arătat felinarul roșu azi-noapte. Când aveau totul în față, expulzarea lui Frenkie de Jong a aruncat totul în aer. A dat aripi papagalilor și, în ciuda încercării lui Valverde de a întrerupe situația odată cu intrarea lui Semedo, au ajuns să piardă puncte.

Prima rundă a descris un Barcelona fragil, care a pierdut multe puncte. Culele au terminat prima jumătate a campionatului cu 40 de puncte la credit, la fel ca Real Madrid, ceea ce indică faptul că cei doi șefi ai campionatului au lăsat să scape 17 puncte în acest moment al turneului.O cifră extraordinară pentru ceea ce am fost obișnuiți în ultimii ani.

Simptome îngrijorătoare

Ceea ce este clar este că această Barcelona emite semnale îngrijorătoare. Jocul lui Txingurri nu este convingător și, ca urmare a acestor îndoieli, rivalii îl văd pe Barça ca pe un rival bătător. Nu mai sunt acea echipă intratabilă de dinainte.

Catalanii încheie prima rundă cu cel mai slab record de puncte din ultimii ani. Trebuie să te întorci în ultimul sezon al lui Frank Rijkaard (07-08) pentru a găsi un Barcelona cu 40 de puncte în acest moment. De asemenea, Barça se potrivește cel mai mult în mai mult de un deceniu. Trebuie să vă întoarceți la cursul 03-04 pentru a găsi o echipă culé care primește atât de multe ținte.

Dar nu totul este pesimism.Statisticile spun că oricine termină primul tur al LaLiga cu trei puncte primul, ajunge să câștige turneul în 80 la sută din cazuri. Problema este că, în acest caz, Real Madrid este și lider.