Dallas se plânge de duritate împotriva lui Doncic, un jucător “care va fi primul 5 vreodată”

Antrenorul lui Dallas Mavericks, Rick Carlisle, și-a exprimat din nou îngrijorarea pentru „presupusa” duritate pe care o folosesc rivalii împotriva stelei echipei sale, Luka Doncic. Antrenorul a insistat că apărarea fizică pe care o fac împotriva fostului jucător de la Real Madrid trece uneori pe linia a ceea ce ar trebui permis.

“Îl depășesc”, a comentat el înaintea partidei cu Charlotte Hornets . “Doncic se descurcă bine, dar echipele își iau libertăți cu el, care îl rănesc.”

Carlisle s-a referit la ceea ce a avut de experimentat când a reușit germanul Dirk Nowitzki timp de 11 sezoane: “Am văzut-o tot timpul cu Dirk Nowitzki. Au luat libertăți fizice asupra lui, au încercat să-l doboare, să-l lovească, așa ceva. Nu este bine. Nu este corect.Doncic se descurcă foarte bine, dar se întâmplă în fiecare meci. ”

Fostul Real Madrid ocupă locul patru în liga cu 9,2 încercări de aruncare liberă pe meci, dar Carlisle consideră că acest număr ar trebui să fie semnificativ mai mare.Mavericks au motive să fie îngrijorați de faptul că apărarea fizică este pe corpul lui Doncic, care deja începe să sufere de rigorile concurenței.

“Nu-mi place ce văd și o comunic în mod constant oamenilor implicați “, a spus Carlisle, care a refuzat să spună dacă aceste discuții includ biroul ligii.

Carlisle a recunoscut că acest lucru se întâmplă tuturor jucătorilor buni din liga, dar că datoria lui a fost să protejeze jucătorii din echipa sa care sunt afectați.

“Doar avem Trebuie să informați constant umperii. Ceea ce se întâmplă este că echipele vor intra și vor stabili un nivel ridicat de agresivitate.Există un nivel în care este atât de fizic încât numesc doar un anumit număr de faulturi “, a analizat Carlisle.

Acestea sunt cuvintele antrenorului unui Luka Doncic care continuă să acumuleze laude oriunde ar merge. În acest sens, el a fost, nici mai mult nici mai puțin, simbolul NBA: Jerry West.

Omul care a inspirat logo-ul ligii și unul dintre cele mai influente personaje ale sale atât în ​​instanță, cât și în birouri. , nu are nicio îndoială cu privire la modul în care va fi apreciată cariera slovenă în viitor: „Întreabă-mă peste doi ani și vom vedea, dar cred că va fi printre primii cinci din istorie”.Cuvântul de legenda. ziua în NBA, Liga Endesa, Euroliga și restul lumii coșului.

Posted in NBA