Barcelona își întărește conducerea la San Mamés în fața a 32.000 de spectatori

Barcelona și-a consolidat conducerea solidă în Primera Iberdrola în această duminică cu o bătălie în San Mamés împotriva Athletic Club, pe care a învins-o cu 0-3 împotriva a peste 32.000 de spectatori într-o altă zi la „La Catedral” de la care ajută pentru a face fotbalul și sportul feminin mai vizibil.

Mariona Caldentey a deschis scorul, în minutul 64, cu o lovitură grozavă, tocată din față după o mare mișcare individuală, iar nigerianul a condamnat șocul Asisat Oshoala cu două goluri în minutele 77 și 86.Primul cu o lovitură de cap, spre centrul francezului Kheira Hamraoui, iar al doilea cu un șut dur deja în interiorul zonei.

În ciuda unui astfel de rezultat răsunător, nu a fost ușor pentru echipa lui Lluis Cortés și nici cu atât mai puțin, depășește-o pe cea a lui Ángel Villacampa, care a revoluționat-o pe unsprezece pentru a începe să dea și să caute dezavantaje continue, încercând să profite de viteza lui Azkona și Lucía pentru a fi aruncate de Erika și Oroz.

Dar în cele din urmă Dominarea Barcelonei și capacitatea individuală a jucătorilor săi au predominat, din care s-a născut golul Marionei, care a decis meciul înainte ca puternicul Oshoala să-l sigileze.

Pe lângă consolidarea conducerii Barça, această 0-3 îl oprește pe Athletic în încercarea de a asalta locul al treilea, care este mai departe decât și-au dorit la sfârșitul primei runde după ce au adăugat un singur punct în două jocuri consecutive de acasă, în care nu au reușit să înscrie niciun gol .

A început să comande Barcelona, ​​care a înlănțuit mai multe sosiri periculoase Roses, cu loviturile lui Martens și Patri și două acțiuni în zona lui Jenni, deși fără a crea șanse mari.

Mai clar a fost primul de care s-a bucurat Athletic la un sfert de oră în joc , o vaselină de la Oroz de departe după o pasă proastă a lui Paños care nu a găsit un gol.

De fapt, cele mai bune șanse ale lui Athletic în prima repriză au fost încercările de a elimina vaselina de la poarta Barcelonei, dar mai târziu Nici Erika, după o jumătate de oră, și nici Lucía, aproape de pauză, nu au fost în regulă. Tinerii locali Oihane și Azkona, cu puțin timp înainte de încercarea internațională Lucía, au cedat loc pentru odihnă.

După repornire, Aitana a avertizat cu un șut înalt din față, o pasă a unei Mariona care a deschis la scurt timp după tabloul de bord cu o acțiune individuală grozavă.

Insulele Baleare au câștigat într-o căruță individuală lui Valdezate și Erik iar mai târziu, fără a ajunge complet în față, a lovit un șut imens cu dreapta care a rămas lângă echipa dreaptă a lui De la Nava, fără ca obiectivul local să poată face nimic.

Athletic, deja cu cei mai veterani Yulema și Nekane pe teren, dar primul dintre ei nu s-a putut conecta bine cu o lovitură de cap pe care o avea la marginea zonei mici.

Athletic nu a remizat și Barça a condamnat în o piesă similară.Nigerianul Oshoala a găsit ușa în spatele unei splendide centri din dreapta, de asemenea, recent încorporată a lui Hamraoui.

Odată cu jocul decis, Oshoala și-a adăugat cel de-al doilea gol al jocului, profitând de respingerea unei degajări de către Eunate care a cedat Garazi a învins pe De la Nava cu un șut puternic deja în interiorul zonei.

Fișă tehnică:

Athletic 0: Andrea de la Nava; Oihane Hernández (Eunate Arraiza, m.77), Marta Unzué (Andrea Sierra, m.77), Garazi Murua, Ainhoa ​​Vicente ‘Moraza’; Damaris Egurrola, Oihane Valdezate (Nekane Díez, m.65), Maite Oroz; Lucía García, Erika Vázquez și Ane Azkona (Yulema Corres, m.65).

Barcelona 3: Sandra Paños; Marta Torrejón, Andrea Pereira, Mapi León, Leila Ouahabi (Melanie Serrano, m.90); Patri Guijarro, Aitana Bonmatí (Candela Andújar, m.84), Alexia Putellas (Kheira Hamraoui, m.70); Lieke Martens (Asisat Oshoala, m.59), Mariona Caldentey și Jenni Hermoso.

Goluri: 0-1, m.64: Mariona Caldentey. 0-2, m.77: Asisat Oshoala. 0-3, m.86: Asisat Oshoala.

Arbitru: Elia María Martínez Martínez.El a arătat cartonaș galben localnicilor Oihane Hernández (m.41), Ane Azkona (m.43).