Barça, un lider vine mai puțin

Barcelona nu a putut începe anul așa cum și-ar fi dorit. Oamenii lui Ernesto Valverde nu au reușit să apere distanța de două puncte față de Real Madrid cu care s-au închis 2019. Obiectivul era să meargă în Supercopa Spaniei cu liniștea de a avea o pernă de puncte în Liga, dar asta este istoria . Acest campionat pare a fi destinat să fie interesant și contestat până în ultimele zile.

Fanii de la Barcelona termină prima rundă ca campioni de iarnă. Totuși, senzațiile cu care se încheie primul tur nu sunt cele mai bune. Barça este foarte departe de cea mai bună versiune.Orice echipă pare capabilă să-l rănească, așa cum a arătat lanterna roșie azi-noapte. Când au avut totul în fața lor, expulzarea lui Frenkie de Jong a explodat totul. Acesta a dat aripi parakeet-urilor și, în ciuda încercării lui Valverde de a anula situația odată cu intrarea lui Semedo, au sfârșit prin a pierde puncte.

Prima rundă a înfățișat o Barcelona fragilă, care a pierdut multe puncte. Culés a terminat prima jumătate a campionatului cu 40 de puncte la creditul lor, la fel ca Real Madrid, ceea ce indică faptul că cei doi șefi ai campionatului au lăsat să scape 17 puncte în acest moment din turneu.O cifră extraordinară pentru ceea ce ne-a obișnuit în ultimii ani.

Simptome îngrijorătoare

Ceea ce este clar este că acest Barcelona emite semnale îngrijorătoare. Jocul de la Txingurri nu este convingător și, în urma acestor îndoieli, rivalii îl văd pe Barça ca un rival bătător. Nu mai sunt acea echipă intratabilă de până acum.

Catalanii încheie primul tur cu cele mai grave puncte de înregistrare în mulți ani. Trebuie să te întorci la sezonul trecut (07-08) al lui Frank Rijkaard pentru a găsi un Barcelona cu 40 de puncte în acest moment. De asemenea, Barça este cea mai potrivită în mai mult de un deceniu. Trebuie să te întorci la cursul 03-04 pentru a găsi o echipă culé care primește atât de multe ținte.

Dar nu totul este pesimism.Statisticile spun că cine termină prima etapă a LaLiga cu trei puncte pe primul loc, ajunge să câștige turneul în 80 la sută din cazuri. Problema este că, în acest caz, Real Madrid este și lider.